Ja den er gul!

Ja den er gul!

Ja den er gul! Ikke den mest oplagte farve for en rigtig entusiast. Her foretrækker de fleste en af de klassiske grønne farver. Min undskyldning er at sådan så den ud,dajeg købte den. Den tidligere ejer ønskede et frisk ”strand look", men som han sagde ”Farven er med i prisen. Du kan altid male den om” Og det havde jeg egentlig tænkt mig. En Land Rover behøver jo ikke være i flere lag lak, en enkelt emalje kan gøre det.

Men inden jeg kom så langt, var jeg blevet kendt som ham i den gamle gule. Og ikke bare i Land Rover kredse. Jeg er i det civile liv præst på landet, og her har det vist sig at være en fordel at køre i en iøjnefaldende vogn. Jeg bliver bemærket når jeg kører omkring, og man har altid noget man kan snakke med præsten om.

Jeg har endda oplevet at blive hentet et sted jeg var ude fordi man havde set præstens bil holde ude foran. Så vidste man hvor man kunne finde ham.

Den gamle gule er på mange måder blevet en del af min identitet, og jeg da jeg for et års tid siden supplerede med en mere anonym Ford fik jeg flere bekymrede spørgsmål.Om jeg dog ikke ville beholde Land Roveren. For jeg var jo slet ikke til at kende uden den.


Den tidligere ejer havde valgt en lidt tilfældig "rendegraver-farve"  som kunne fåes hos maskinforhandleren som en emalje-maling. Jeg ønskde en Land Rover med et autentisk udseende. Og da jeg jeg endelig havde mulighed for at male den, var jeg pga ovenstående bundet af den gule farve. Jeg fandt da ud af at det engelske luftvåben Royal Airforce brugte en særlig gul farve på trænings og rednings-fly. Især de gule redningshelikoptere er kendt af enhver brite. (De er så ikke gule mere, da Storbritanien har privatiseret redningstjenesten.) Hjemme på baserne blev supportbilerne, som ofte var Land Rovers, undertiden også malet gule, så man bedre kunne få øje på dem. Derfor valgte jeg farven Royal Airforce trainer/rescue Yellow BS356. Esbjerg Paint hjalp mig med at finde den tilsvarene RAL kode. Den hedder 1007 og i Esbjerg Paints katalog hedder den slet og ret "entreprænør-gul" Så den gamle gule er stadig rendegraver-farvet. Men måske det ikke er en tilfældighed at entreprænør maskiner blev malet i samme gule farve.